Nyheter

Polisman åtalas för mordplan på kollega

En polis i Uppsala åtalas för mordhot och förberedelse till mord på en kollega, rapporterar UNT. Enligt stämningsansökan ska polismannen ha framfört mordhot via sms.(TT)
Publicerad 5 februari 2019

Polisen misstänks bland annat ha skrivit att han har "fulla magasin", samt redogjort att han var beredd att göra upp vid ett personligt möte. Han ska sedan ha hämtat ut sitt tjänstevapen på polishuset i Uppsala och tagit det med sig till sin bostad, trots att han var på semester. Enligt åklagaren ska mannen haft ett morduppsåt när han hämtade ut vapnet.

UNT skriver att polisens kollegor begav sig till mannens bostad eftersom de anade oråd. Väl där upptäckte de det laddade tjänstevapnet på matbordet med ett extra magasin. Mannen ska även ha haft sin kommunikationsradio påslagen.

Bakgrunden till händelserna ska ha varit tillsättningen av en tjänst inom polisen i höstas. UNT skriver att den åtalade polismannen, som till en början sökte tjänsten men sedan återkallade ansökan, ska ha velat hämnas mot den hotade kollegan som fått lämna synpunkter på dem som sökt tjänsten.

Åklagare Joakim Zander säger till tidningen att mannen förnekar brott.

TT