Nyheter

Risk för halka när sportlovsfirarna byter av

Polisen flaggar för ovanligt mycket trafik i Dalarna när sportlovsfirarna byter av varandra. SMHI varnar för snöfall som kan leda till halka i delar av Mellansverige. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Stockholms, Uppsala, Västmanlands, Gävleborgs och Dalarnas län.(TT)
Publicerad 3 mars 2019

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Stockholms, Uppsala, Västmanlands, Gävleborgs och Dalarnas län. Linus Dock, meteorolog på SMHI, säger att varningen grundar sig på intensiteten i snöfallet, med prognoser på fem-tio centimeters snö på kort tid.

””

"Trafikanterna sköter sig"

Stefan Dangardt vid polisen i Bergslagen säger att vägarna i regionen kan bli ovanligt hårt trafikerade under söndagen på grund av de många sportlovsfirare som antingen åker hem eller kommer till området, i kombination med Vasaloppsåkarna som tar sig hem efter målgången i Mora.

””

Rådet: Kör försiktigt

Trafikverket hänvisar till de generella rekommendationerna som myndigheten ger trafikanter vid alla väderlekar.

””

Flera trafikolyckor har dock inträffat under dagen, med dikeskörningar och singelolyckor i bland annat Katrineholm, Borlänge, Falun, Gävle, Mora och Härjedalen. Fyra personer har förts till sjukhus efter en singelolycka i Uppsala, en person har förts till sjukhus sedan två bilar krockat i Huddinge utanför Stockholm, och en fotgängare i Stockholm skadades lindrigt när personen blev påkörd av en bil.

Snöfallet väntas avta under eftermiddagen och kvällen.

TT