Nyheter

Släkting häktas för brutalt åldringsöverfall

En fjärde person, som misstänks för den brutala misshandeln av en 83-årig man i en ort i Ronneby kommun förra veckan, har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt rån. 83-åringen, som är rullstolsburen, överfölls i sitt hem när han låg och sov och misshandlades svårt.(TT)
Publicerad 6 februari 2019

En fjärde person, som misstänks för den brutala misshandeln av en 83-årig man i en ort i Ronneby kommun förra veckan, har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt rån.

83-åringen, som är rullstolsburen, överfölls i sitt hem när han låg och sov och misshandlades svårt. Han hittades i sin bostad av anhöriga i fredags förmiddag, och vårdas fortfarande på sjukhus.

Den häktade är en släkting till offret, enligt lokala medier. Samtliga fyra som misstänks för överfallet har häktats. Männen är 23, 33, 38 respektive 50 år.

Förövarna flydde i en stulen bil med koppling till den äldre mannen och tre greps senare i Falkenberg. Den misstänkte släktingen anmälde sig själv vid en polisstation i ett annat län.

TT