Nyheter

Skottlossning mot moské i Malmö

Runt tolvslaget sköts ett skott in i en ruta till Mahmoodmoskén i Jägersroområdet i Malmö. Flera personer i bönesalen hörde en smäll men det var precis samtidigt som fyrverkerier avfyrades i området. Fem, sex personer befann sig i huvudlokalen till moskén under nyårsnatten.(TT)
Publicerad 1 januari 2019

Fem, sex personer befann sig i huvudlokalen till moskén under nyårsnatten. En ruta in till bönesalen blev beskjuten strax efter midnatt och två av de tre fönsterglasen krossades. Kulan föll ner mellan det andra och tredje glaset.

””

Möjligt hatbrott

De slog larm till polisen under morgonen och då kom tekniker snart till platsen.

””
””

Det finns ingen misstänkt och ingen har kommit till skada. Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott. Polisen undersöker även om det finns ett hatbrottsmotiv bakom skjutningen.

””

Om personen som avfyrade skotten hade planerat att göra det just vid midnatt för att dölja ljuden bland andra smällar är något som polisen också tittar på.

””

Visar sin kärlek

Moskén överväger nu hur man kan förstärka säkerheten för att människor fortsatt ska kunna utöva sin religion. De hoppas på stöd och att polisen erbjuder dem det skydd de behöver. En så konkret händelse som skottlossning in i en ruta till bönelokalen har aldrig inträffat på Mahmoodmoskén förut.

Moskéns imam Rizwan Afzal säger att församlingen reagerade med att fortsätta sin verksamhet som vanligt, trots att barnen var oroliga. Flera ungdomar gick ut och städade traditionsenligt i Malmö på nyårsdagen.

””

TT