Nyheter

Sätt i gång och så i lådorna

Vill du ha hemodlade tomater på balkongen i sommar är det hög tid att förså inomhus. Men många fröer går bra att så direkt i balkonglådan redan nu. Alla sallader, morötter och spenat kan sås ute nu, oavsett hur långt våren har kommit där du bor. Fröna gror ändå inte förrän det börjar bli varmt och soligt.(TT)
Publicerad 13 mars 2015

Alla sallader, morötter och spenat kan sås ute nu, oavsett hur långt våren har kommit där du bor. Fröna gror ändå inte förrän det börjar bli varmt och soligt.

””

Hennes fokus är på enkla fröer som man nästan inte kan misslyckas med, utan bara kan "slänga ut i trädgården" som hon säger.

Busktomater kvalar in i den enkla gruppen fast de måste förkultiveras inne då de behöver mycket värme. När det väl är lite varmare, runt 12-15 grader, så kan man ställa ut dem. Men pass på så att de inte får frost på natten.

””

Tomaterna mår bra av att få komma in i ett växthus, det finns enkla varianter att skaffa. Viktigt är att komma ihåg att ta av plasten, annars dör växterna därinne, varnar Adela Ramm Raahauge.

TT