Nyheter

Reporter hotad av skolledning

En journalist på Sveriges Radio som skulle intervjua eleverna på en skola trängdes in i ett hörn och hölls kvar av en person i skolledningen. Personen tog reporterns papper - källskyddat material - och läste dem.(TT)
Publicerad 12 februari 2019

En journalist på Sveriges Radio som skulle intervjua eleverna på en skola trängdes in i ett hörn och hölls kvar av en person i skolledningen. Personen tog reporterns papper - källskyddat material - och läste dem.

Händelsen inträffade på tisdagen vid en skola i Kronobergs län, dit reportern åkt för att intervjua elever som uttryckt missnöje med sin utbildning, rapporterar SR Kronoberg.

Enligt personen i skolledningen hade reportern gjort sig skyldig intrång på skolan. Personen tillkallade polis - som konstaterade journalisten inte gjort sig skyldig till något brott.

Sveriges Radio kommer att polisanmäla händelsen.

"I ett demokratiskt samhälle måste det vara en självklarhet att stå upp för elevernas yttrandefrihet och rätt att tala med en reporter om de anser att saker inte fungerar som de ska på skolan", säger vd Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

TT