Annons
Nyheter

Rättegång sex år efter attack mot mamma

I sex år har en kvinna lyckats hålla sig undan rättegång efter en attack mot en kvinna med barnvagn i Malmö. Men till sist har rättegången genomförts, utan att den åtalade kvinnan medverkade, rapporterar Sydsvenskan. I maj 2011 rusade kvinnan plötsligt fram mot två kvinnor med barnvagn.(TT)
Publicerad 13 september 2017

I sex år har en kvinna lyckats hålla sig undan rättegång efter en attack mot en kvinna med barnvagn i Malmö. Men till sist har rättegången genomförts, utan att den åtalade kvinnan medverkade, rapporterar Sydsvenskan.

I maj 2011 rusade kvinnan plötsligt fram mot två kvinnor med barnvagn. Den i dag 52-åriga kvinnan fattade tag om den ena kvinnans slöja så att hon tvingades springa med för att inte ramla med huvudet före i gatan. Sedan släppte hon och gick vidare som om inget hänt, men den attackerade kvinnan följde efter. Hennes väninna hade samtidigt larmat polis, som gav klartecken till att hålla fast den angripande kvinnan tills en polispatrull kommit dit. Medan den nu åtalade kvinnan hölls fast utdelade hon slag och stampade den ena kvinnan på fötterna.

Annons

Efter åtalet har hon kallats till rättegång sju gånger utan att dyka upp och samtidigt har hon telefontrakasserat en av de kvinnor hon gav sig på. Under rättegången hördes ett vittne som såg hela förloppet. Dom kommer den 19 september.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons