Annons
Nyheter

Polisen släpper 10 000 nya passtider

Vårens övergång från ett drop in-system till tidsbeställning av passansökan i Västsverige har varit problematisk. Den som har bokat tid för nytt pass kan ha fått vänta i flera månader och de passexpeditioner som fortfarande har haft drop in-system har haft väntetider i flera timmar.(TT)
Publicerad 4 maj 2018

Vårens övergång från ett drop in-system till tidsbeställning av passansökan i Västsverige har varit problematisk. Den som har bokat tid för nytt pass kan ha fått vänta i flera månader och de passexpeditioner som fortfarande har haft drop in-system har haft väntetider i flera timmar.

På fredagen meddelade polisen i region Väst att myndigheten släpper 10 000 nya bokningsbara passtider i Göteborg, Halland och Älvsborg.

Annons

Kommissarie Jan Schütt säger i ett pressmeddelande att polisen vädjar till dem som inte behöver förnya sitt pass förrän till hösten att vänta med att boka tid för att förnya passet. På så vis kan de som behöver pass i sommar prioriteras.

Bo Rothstein, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, har tidigare JO-anmält polisen för de långa väntetiderna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons