Nyheter

Polis nedringd vid militärövning

Polisen har överrösts av samtal från oroliga Sundsvallsbor som larmar om skottlossning i staden. Men även om det ser ut som om krig utspelar sig mitt i bebyggelsen så finns inget skäl att oroa sig. Det handlar bara om en militärövning, skriver Sundsvalls tidning.(TT)
Publicerad 3 september 2016

Polisen har överrösts av samtal från oroliga Sundsvallsbor som larmar om skottlossning i staden. Men även om det ser ut som om krig utspelar sig mitt i bebyggelsen så finns inget skäl att oroa sig. Det handlar bara om en militärövning, skriver Sundsvalls tidning.

Övningen, som Hemvärnet står bakom, pågår i centrala delar av staden fram till klockan fem i dag. Hundratals soldater deltar i övningen som går ut på att säkra och skydda viktiga samhällsfunktioner som länsstyrelse och kommunhus. Allmänheten kan också ta sig en titt på allt som hör till - vid Stora torget finns också en bandvagn, ett fältkok och ett sjukvårdstält. Däremot skjuts det endast med lös ammunition, betonar polisen på sin hemsida.

Det finns enligt Trafikverket risk för trafikstörningar på E4 mellan Härnösand och Sundsvall med anledning av att långsamma militära fordon passerar.

TT