Nyheter

Pojke skadad i jakten på pokémon

Jakten på unika pokémon i spelsuccén Pokémon Go kan vara en hälsofara. Snart tolvårige Aleksej Hägglöf blev knuffad av en annan spelare och föll så illa att han slog upp ett jack i huvudet. - Det kom jättemycket blod, säger han till TT.(TT)
Publicerad 8 oktober 2016

Aleksej Hägglöf lyfter upp luggen och visar ett rejält ärr i pannan. Det fick han förra helgen när han och tre kompisar var i Gamla stan i Stockholm och spelade det populära mobilspelet tillsammans med många andra.

Gamla stan är ett erkänt bra ställe för att hitta pokémon. Massor av spelare söker sig dit och den här lördagen var det extremt. Aleksej Hägglöf stod i en gränd när flera människor kom springande för att få tag i en speciell pokémon.

””

Aleksej Hägglöf föll och slog i huvudet mot en stuprörskant.

””

Fler olyckor

Hur vanligt det är att personer skadas vid pokémonjakt är det ingen som vet, men Aleksej Hägglöf är inte ensam. Nätet är fullt av videor från hela världen med tillfällen då en unik pokémon orsakat trafikkaos, rusningar, bråk och olyckor.

Även i Sverige har folk råkat illa ut. I juli spetsades en man på staketet vid Stockholms stadion när han enligt Aftonbladet var på pokémonjakt. I augusti föll en ung man fem meter när han ramlade ned för en slänt vid Folkparken i Norrköping.

Polisens övergripande råd är att man ska vara observant på sin omgivning.

””

Tänka sig för

Folk som spelar tappar uppfattningen om både tid och rum är en avsevärd riskfaktor, inte minst i trafiken, påpekar han.

För Aleksej Hägglöf visade det sig att jacket inte var så djupt och inte behövde sys.

””

Han spelar fortfarande Pokémon Go, men tycker att folk som spelar ska tänka sig för.

””

TT