Nyheter

Mer snö att vänta under natten

Snöovädret som dragit in över Västsverige är kraftigare än vad tidigare prognoser visat och SMHI har utfärdat varningar på flera håll i de västra delarna av landet. Mer snö är att vänta under natten och tisdagsmorgonen. Uppemot 10-15 centimeter kan falla i de områden där varningar är utfärdade.(TT)
Publicerad 4 februari 2019

Uppemot 10-15 centimeter kan falla i de områden där varningar är utfärdade. Mest nederbörd väntas i Västsverige där SMHI utfärdat klass 1-varningar i Hallands län, inre Dalsland, Värmland och i nästan hela Västra Götalands län. Snöfallet kommer under tisdagen att dra längre norrut.

””

Hundratals inställda flyg

Samtidigt har tåg och flyg dragits med förseningar efter snöovädret som lamslog delar av landet under helgen.

Mer än var tredje avgång - 260 flygningar av 606 till och från Arlanda - ställdes enligt Swedavia in under söndagen och förseningarna i flygtrafiken sträckte sig till in på måndag eftermiddag. Swedavia står nu redo med extra resurser för att kunna tackla det nya snöovädret.

””

Problem med buss och tåg

SJ har haft förseningar och inställda tåg under måndagen, men man hoppas att tågtrafiken ska vara i fas igen i morgon.

””

I Stockholms län har det varit stora problem i såväl buss- som pendeltågstrafiken, enligt Trafikverket. På Roslagsbanan ställdes all trafik in under måndagsmorgonen efter att tågens bromsar inte fungerat som de skulle i kylan.

Rättad: I en tidigare version av denna text uppgavs fel myndighet.

TT