Nyheter

Nya vittnen i Huskvarnamålet

Nya vittnen har tillkommit i målet som ska avgöra hur det gick till när den hemlöse mannen från Rumänien miste livet i en park i Huskvarna i somras, rapporterar P4 Jönköping. Förutom nya vittnen åberopar åklagaren också en ny utredning som kartlagt var flera ungdomar befann sig kvällen då mannen misshandlades.(TT)
Publicerad 1 februari 2019

Nya vittnen har tillkommit i målet som ska avgöra hur det gick till när den hemlöse mannen från Rumänien miste livet i en park i Huskvarna i somras, rapporterar P4 Jönköping.

Förutom nya vittnen åberopar åklagaren också en ny utredning som kartlagt var flera ungdomar befann sig kvällen då mannen misshandlades. Det har även gjorts internationella ansökningar för att få ta del av material från Snapchat.

I december friade tingsrätten två pojkar, en 16-åring och en 14-åring, från misstanken om mord. Däremot dömdes den äldre för grov misshandel och ofredande till fem månaders sluten ungdomsvård. Den yngre blev helt frikänd i en så kallad bevistalan (som hålls mot någon som inte är straffmyndig).

Åklagaren har överklagat båda besluten till hovrätten.

TT