Nyheter

Ny vädervarning för stormdrabbade områden

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för snöfall och friska vindar över Roslags- och Upplandskusten. Många där är ännu strömlösa efter stormen Alfridas härjningar. Med start på måndagskvällen drar ett nederbördsområde in västerifrån över Götaland och Svealand.(TT)
Publicerad 7 januari 2019

Med start på måndagskvällen drar ett nederbördsområde in västerifrån över Götaland och Svealand. I Götaland kommer det att regna, eller vara snöblandat regn, men i Värmland, Dalarna, Örebro, Västmanland, Gävleborg, Uppland och längs Roslagskusten faller nederbörden som snö.

””

Klass 2-varningar är utfärdade för Roslagskusten och Gävleborgs län där SMHI varnar för uppemot 25 centimeter nysnö i kombination med frisk nordlig vind från tisdag morgon. Enligt varningarna finns det risk för kraftig drivbildning.

Det hårda vädret väntas påverka reparationsarbetet av elnätet längs Upplands- och Roslagskusten där omkring 10 000 hushåll fortfarande är strömlösa. Enligt Vattenfall får de drabbade räkna med att prognoserna för när strömmen kan vara åter kan ändras beroende på hur tisdagens snöoväder utvecklas.

Det kommande dygnet väntas även hårt väder i norra Lapplandsfjällen. En klass 1-varning har utfärdats för hård vind med snödrev eller nederbörd.

TT