Nyheter

Nej till skogsröjning i kjol

Skogsröjning i kjol godtas inte. Det slår Linköpings förvaltningsrätt fast efter att en kvinna överklagat beslutet att återkalla hennes praktikplats. Personen som blivit tilldelad en praktikplats på Skogsstyrelsen vägrade av religiösa skäl arbeta utan kjol, hon kunde därmed inte bära de angivna skyddsbyxorna.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Skogsröjning i kjol godtas inte. Det slår Linköpings förvaltningsrätt fast efter att en kvinna överklagat beslutet att återkalla hennes praktikplats. Personen som blivit tilldelad en praktikplats på Skogsstyrelsen vägrade av religiösa skäl arbeta utan kjol, hon kunde därmed inte bära de angivna skyddsbyxorna. Det ledde till att Arbetsförmedlingen återkallade hennes praktikplats som bland annat gick ut på att röja med motorsåg längs vandringsleder.

Kvinnan begärde i överklagan att få tillbaka sin praktikplats. Hon ville också få diskrimineringsersättning och skadestånd. Förvaltningsrätten fann det av säkerhetsskäl motiverat att kräva att praktikanten skulle bära skyddsbyxor. Även diskrimineringsersättning och skadestånd avslogs.

TT