Nyheter

Mordutredning i Karlskrona nedlagd

Mordutredningen som inleddes sedan en man på juldagen hittats död i Karlskrona läggs ner. Det finns inte längre några brottsmisstankar i samband med dödsfallet, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. - Allting tyder på att det var en olyckshändelse, säger chefsåklagare Anne Boijmarker till TT.(TT)
Publicerad 1 februari 2019

Mordutredningen som inleddes sedan en man på juldagen hittats död i Karlskrona läggs ner. Det finns inte längre några brottsmisstankar i samband med dödsfallet, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

””

Obduktionsresultatet visade att mannen dött av rökgaser och i hans lägenhet fanns tecken på att det var ett ljus som brunnit ned och orsakat rökutveckling, uppger åklagaren.

Samma dag som mannen hittades död i sin lägenhet hade också en anlagd brand uppstått i en lokal norr om Karlskrona, som mannen disponerade. Även utredningen av den branden läggs ner, eftersom den avlidne mannen själv misstänks ha anlagt branden.

Polisen hade fått uppgifter om att mannen, som var i 60-årsåldern, tidigare varit hotad. Men polisen har inte funnit belägg för det i utredningen, enligt åklagaren.

TT