Annons
Nyheter

Mölnlyckeskotten: Alla misstänkta släpps

De tolv personer som har suttit anhållna misstänkta för inblandning i mc-gängkopplade våldsamheter i Mölnlycke i helgen släpps på fri fot. Samtliga tolv anhållanden hävs, meddelar Åklagarmyndigheten.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Samtliga tolv anhållanden hävs, meddelar Åklagarmyndigheten.

"Misstankarna kvarstår, men i nuläget är misstankarna inte tillräckligt starka för att begära någon häktad", säger kammaråklagare Håkan Johansson i ett pressmeddelande.

Annons

Personer som var på brottsplatsen har förhörts, en teknisk undersökning har genomförts och spår och fynd som har hittats analyseras just nu.

Åtta personer skadades på olika sätt i samband med skottlossningen i Mölnlycke i lördags kväll. Tolv män anhölls för mordförsök eller grov misshandel. Bland dem som anhölls finns en man som själv blev allvarligt skadad.

Sju av de misstänkta personerna är samtidigt målsägare i utredningen, uppger Åklagarmyndighetens presstjänst för TT. Den ansvarige åklagaren vill inte låta sig intervjuas.

Skottlossningen utbröt vid en lokal där en klubb med koppling till Hells Angels hade fest. Åklagarmyndigheten uppgav i helgen att det sannolikt är en konflikt mellan mc-klubben och en lokal gruppering som ligger bakom våldsutbrottet.

Enligt Göteborgs-Posten är minst två av de inblandade utländska medborgare och representanter för Hells Angels i Polen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons