Annons
Nyheter

Polis sköt knivman vid misstänkt mordförsök

Polis har skjutit en man i norra Uppsala i samband med ett misstänkt mordförsök. Mannen misstänks ha försökt döda en annan man med kniv. - En person är knivhuggen och den misstänkte gärningsmannen är skjuten av polis, säger polisens presstalesperson Johan Lindén till TT.(TT)
Publicerad 12 maj 2018
””

Polisen larmades om en knivbeväpnad man i Gränby i norra Uppsala vid halv sex-tiden på lördagseftermiddagen. SVT Nyheter Uppsala rapporterade först om händelsen. Det hela utspelade sig utomhus på en gata i ett bostadsområde.

Enligt ögonvittnesuppgifter till Upsala Nya Tidning och Aftonbladet stod mannen med kniven och pratade med brottsoffret, som beskrivs som en äldre man, innan han gick till attack med slag och sparkar. När polisen kom till platsen ska han ha suttit på huk över den andre mannen med kniven höjd i luften.

””
Annons

Den misstänkte som har skjutits är i 30-årsåldern och misstänks för mordförsök. Både han och den knivhuggne mannen har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala och är vid liv, men skadeläget är i övrigt oklart.

””

Polisens skottlossning kommer också att utredas, vilket i regel görs av polisens avdelning för särskilda utredningar.

Akademiska sjukhuset vill inte lämna ut någon information om hur skadade de två personerna är och hänvisar alla frågor till polisen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons