Nyheter

Militären kör elektronkanon hemifrån?

Vad sägs om "hemdatorbaserade elektronkanoner", företagssponsrade gatunamn och färjor som dras fram med hjälp av starka magneter? Nyhetsredaktionerna runt om i landet håller första-april-skämts-fanan högt.(TT)
Publicerad 1 april 2017

Den gamle militären Einar Lyth är eld och lågor över beslutet att Örebro slott ska husera ett toppmodernt IT-kompani när värnplikten återinförs.

””

Men blir det skarpt läge kommer soldaterna inte att sitta på slottet.

””

Elsexan avlastar E6

Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad slår dagen till ära till med "Glöm E6:an, nu kommer Elsexan - Öresunds nya superled för batterifärjor".

Tydligen är det en norsk oljemiljonär med det passande namnet Jon Li Thium som ska se till att Helsingborg-Malmö inom kort trafikeras av 200 batteridrivna färjor som slukar 120 bilar och 360 passagerare vardera. På så sätt skulle E6 avlastas från trafik.

””

Lassgård har lessnat

Gefle Dagblad bjuder på ett "avslöjande" av det lite tristare slaget. Filmstjärnan Rolf Lassgård har fått nog av staden. Spiken i kistan blev när Gävle kommun stoltserade med att man nu är fler än 100 000 invånare.

””

På bilderna från intervjun syns flyttkartonger uppmärkta "priser" och "Ove-grejer" så att läsarna ska förstå att det verkligen flyttpackas för fullt.

Flytande fotbollsplaner

Linköping är ju inte direkt känt som "Linköping by the sea" eftersom stan bara ha en å. Men det tänker man ändra på genom att bygga en ny stadsdel i den närliggande sjön Roxen, påstår Östgöta Correspondenten.

Inte bara husen kommer att vara flytande i den nya stadsdelen om de närboende får vara med och bestämma. Ekängenbon Erik Egir vill även ha två elvamannaplaner som kan flyttas runt över sjön för sommarens fotbollscuper.

Säljer ut gatunamnen

I Katrineholm har kommunen kommit på ett smart sätt att dra in sponsorpengar genom att byta ut namn på gator och torg till företagsnamn, påstår Katrineholms Kuriren.

De har till och med ett pressmeddelande från kommunen som bevis:

"Det är ett utmärkt sätt för små kommuner att öka sina inkomster. Tidigare har kommunerna främst erbjudit möjligheten för företag att namnge sporthallar och liknande, men Katrineholm kommer att gå i bräschen för sponsring av andra objekt".

Tump + älg = sant?

USA:s president Donald Trump har planer på att kombinera bygget av ett monument över sig med det planerade bygget av jätteälgen Stoorn på berget Vithatten, enligt Norran.

””
””

Det största problemet tycks vara hur presidentens plan Air force one ska rymmas för en landning på Skellefteå Airport som uppges ha för kort landningsbana för ett så stort plan.

TT