Nyheter

Miljoner kan få tillbaka på skatten i april

Tre miljoner svenskar kan få sin skatteåterbäring redan i april. Förra året var det en miljon, men i år har Skatteverket förenklat villkoren.(TT)
Publicerad 15 januari 2019

Tre miljoner svenskar kan få sin skatteåterbäring redan i april. Förra året var det en miljon, men i år har Skatteverket förenklat villkoren.

"Alla som bara ska godkänna sin deklaration, utan ändringar och tillägg, och gör det senast den 2 april i år kan få sin skattebäring redan i april", säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

För att få deklarationen tidigt krävs dock att man är ansluten till en säker digital brevlåda för myndighetspost. Den som är ansluten den 28 februari får sin deklaration senast den 13 mars, medan pappersdeklarationen kommer någon gång 15 mars-15 april. Man kan också logga in och deklarera på Skatteverkets hemsida eller i appen från och med den 19 mars.

Även privatpersoner och företagare som deklarerar på papper kan få skatteåterbäring tidigare. De kommer, förutsatt att de deklarerat senast den 2 maj, att kunna få skatteåterbäring i juni.

TT