Nyheter

"Mästarens metod" gav punkterade lungor

En akupunktör i Båstad behandlade en man och en kvinna med "mästarens metod". Det slutade med att båda kunde ha dött. Nu ställs akupunktören inför rätta för två fall av vållande till kroppsskada, skriver Helsingborgs Dagblad.(TT)
Publicerad 10 januari 2019

En akupunktör i Båstad behandlade en man och en kvinna med "mästarens metod". Det slutade med att båda kunde ha dött. Nu ställs akupunktören inför rätta för två fall av vållande till kroppsskada, skriver Helsingborgs Dagblad.

Kvinnan och mannen behandlades vid separata tillfällen enligt metoden som akupunktören kallar "mästarens metod", med hänvisning till en polsk upphovsman.

Mannen drabbades några dagar efteråt av smärta och obehagskänslor i bröstet. När han ringde akupunktören fick han till svar att det var träningsvärk. Men han tog sig ändå till en vårdcentral och blev skickad till Ängelholms sjukhus. Han hade fått två punkterade lungsäckar och lungorna hade kollapsat.

När kvinnan fått nålar i sig och kom hem drabbades även hon av svår smärta och insåg att hon behövde läkarvård. På sjukhuset opererades hon akut.

Akupunktören säger i rätten att hon blev chockad när hon fick höra om kvinnans skador.

””

När dom meddelas är oklart eftersom rättegången förlängts.

TT