Nyheter

Man dömd för mord på Dalarö

Ett slagsmål mellan två jämnåriga män i ett triangeldrama på Dalarö söder om Stockholm slutade med att en av de två männen dog. Den andre, en nu 52-årig man, band då fast sin rival vid en bil, körde till en kanal med kroppen släpande efter bilen och slängde den i vattnet.(TT)
Publicerad 9 september 2016

Ett slagsmål mellan två jämnåriga män i ett triangeldrama på Dalarö söder om Stockholm slutade med att en av de två männen dog. Den andre, en nu 52-årig man, band då fast sin rival vid en bil, körde till en kanal med kroppen släpande efter bilen och slängde den i vattnet.

Nu dömer Södertörns tingsrätt 52-åringen till 14 års fängelse för mord och brott mot griftefriden.

"Mannen dog redan innan transporten till kanalen påbörjades. I stället är det de skador som han fått under misshandeln i kombination med hans berusning som gjort att han avlidit", skriver rådmannen Fredrik Nydén i ett pressmeddelande.

Brottet ägde rum den 29 april i år. 52-åringen hade tillbringat dagen och kvällen med sin före detta sambo. Sent på kvällen dök hennes nya sambo upp och enligt 52-åringen började männen då att slåss. Tingsrätten anser det bevisat att han misshandlat sin rival med både slag och sparkar.

TT