Nyheter

Mallorca som vanligt i restoppen

Även i sommar är Mallorca det populäraste resmålet om man ser till resebyrån Tickets bokningsstatistik fram till början av februari. Den spanska ön, som varit en charterklassiker sedan 1950-talet, toppade listan även förra året. Spanien har ytterligare två resmål på tio i topp-listan - Malaga och Alicante.(TT)
Publicerad 6 februari 2019

Även i sommar är Mallorca det populäraste resmålet om man ser till resebyrån Tickets bokningsstatistik fram till början av februari. Den spanska ön, som varit en charterklassiker sedan 1950-talet, toppade listan även förra året. Spanien har ytterligare två resmål på tio i topp-listan - Malaga och Alicante.

I Grekland är det framför allt Kreta, på en andraplats, som lockar sol- och badsugna, men även Rhodos är populärt. Den kroatiska staden Split, på tredje plats, har de senaste åren befäst sin position som en traditionell sommardestination.

En uppstickare i sommar är Alanya i Turkiet på en fjärdeplats, ett resmål som åter har hamnat på semesterkartan efter att ha legat i bakvatten de senaste åren.

Även storstäder lockar ressugna under sommaren, med Bangkok på en sjundeplats följt av New York på åttondeplats.

TT