Nyheter

Löfven till Rinkeby efter polisattack

Poliser attackerades återigen med stenar i Rinkeby natten mot onsdagen. Under dagen besökte statsminister Stefan Löfven Stockholmsförorten för att prata om hur otryggheten ska bekämpas. - Vi kommer aldrig att acceptera den typen av kriminalitet, sade han.(TT)
Publicerad 8 juni 2016

Natten mot onsdagen attackerade ett 20-tal ungdomar en polispatrull i Rinkeby. Polisen har utsatts för stenkastning i området tiotals gånger sedan årsskiftet.

””

Även i andra utsatta områden runt om i landet har poliser och räddningstjänsten blivit måltavla för stenkastande ungdomar

Stenkastning

Dagen efter stenkastningen i Rinkeby besökte Stefan Löfven (S) förorten för att diskutera minskad segregation och ökad trygghet i samhället.

””

Vid sitt besök i området träffade Löfven ett flertal representanter för olika verksamheter i Rinkeby, bland annat skolpersonal, poliser och lokalpolitiker. Ibrahim Bouraleh, talesperson för Islamiska förbundet i Järva, var en av dem.

””

Hantera situationen

Iman Elmi, som arbetar på Familjehuset i Rinkeby, säger att problemet i området i första hand måste tacklas av de vuxna.

””

TT