Nyheter

Livstid för knivmord och skändning

Mordet på en 53-årig man i Kalmar slutade med att han skändades "på ett synnerligen förnedrande sätt", konstaterar Kalmar tingsrätt. Den 37-årige gärningsmannen döms till livstids fängelse.(TT)
Publicerad 2 september 2016

Han är tidigare dömd för flera andra grova våldsbrott och hade precis blivit villkorligt frigiven när han natten till den 6 november förra året kom hem till 53-åringen tillsammans med sin flickvän och ytterligare en man. De hade träffats ute på en krog och tog en taxi till lägenheten, där det snabbt blev bråk.

53-åringen överöstes med slag och förflyttades sedan till badrummet, där han höggs med kniv. Rättsläkarna hittade 22 separata skär- och huggskador på hans kropp.

Grannar slog larm till polisen och när patrullen kom dit försökte flickvännen stoppa poliserna från att komma in i lägenheten. Lägenheten var full av blod, men det förklarade hon med att de haft Halloweenfest.

37-åringen har hela tiden nekat till brott och har inte pekats ut av de andra inblandade. Men hans dna fanns på fem olika knivar och hans kläder och kropp hade blodstänk från offret.

Domstolen tvekar inte om livstidsstraffet - dådet präglades av "en särskild hänsynslöshet, brutalitet och råhet", skriver Kalmar tingsrätt i domen.

TT