Nyheter

Högakustenbron fortsatt stängd

Stormen Jan har bedarrat men viner fortfarande hårt i fjällkedjan. SMHI har klass 1-varningar utfärdade och Högakustenbron hålls fortsatt stängd. Vid lunchtid stängdes bron norr om Härnösand av för trafik på grund av de kraftiga vindarna.(TT)
Publicerad 11 januari 2019

Vid lunchtid stängdes bron norr om Härnösand av för trafik på grund av de kraftiga vindarna. Beskedet under fredagskvällen är att den kan öppnas först vid midnatt.

””

E10 mellan Björkliden och Riksgränsen är avstängd till på lördag klockan 06 och likaså väg 95. Väg 336 vid Åre mot norska gränsen har även den fått stängas.

Luttrade

Länsstyrelsen i Västerbotten uppmanade invånarna att samla ihop det nödvändigaste och inte ge sig ut i onödan. Man bör också vara beredd på strömavbrott, tappa upp dricksvatten, samt köpa värmeljus och batterier.

””

Lasse Rydstedt, räddningschef i beredskap i Vilhelmina, Dorotea och Åsele, berättar att invånarna är vana vid att hantera den här typen av väder.

””

Tåg inställt

Både bussar och tåg i de västra delarna av stormområdet i norra Sverige ställdes in i förväg.

””

SMHI varnar fortfarande för mycket hård vind och nederbörd i Jämtlandsfjällen, södra och norra Lapplandsfjällen. Under lördagen väntas vindarna dock lugna ned sig.

””

Svenska turistföreningen, som driver flera fjällstationer i det stormdrabbade området, uppger att verksamheten inte har påverkats nämnvärt eftersom de flesta stationer har stängt för säsongen.

TT