Nyheter

Landstinget största kund i misstänkt härva

Professorer och höga chefer anställda på Karolinska institutet har under flera år sålt tjänster till KI - från sitt eget bolag. Bolaget har sedan 2011 fakturerat KI knappt 5,6 miljoner kronor. Men i den misstänkta härvan är KI inte bolagets största kund.(TT)
Publicerad 6 april 2017

Professorer och höga chefer anställda på Karolinska institutet har under flera år sålt tjänster till KI - från sitt eget bolag. Bolaget har sedan 2011 fakturerat KI knappt 5,6 miljoner kronor.

Men i den misstänkta härvan är KI inte bolagets största kund. Det är Stockholms läns landsting som så sent som i slutet på mars 2017 tog emot en faktura från företaget, rapporterar Dagens Nyheter. Under förra räkenskapsåret har bolaget fakturerat landstinget cirka 5,7 miljoner kronor.

Landstinget säger att de inte kände till att personer i företaget själva attesterat fakturor och dragits in i en misstänkt miljonhärva. I den utreds bland annat en prefekt av polis och åklagare, skäligen misstänkt för brott.

Landstinget ska nu se över om man ska fortsätta att göra affärer med bolaget. Samtidigt kommer även Karolinska institutet att polisanmäla händelsen.

TT