Nyheter

L-politiker backar om ersättning efter kritik

Efter Aftonbladets uppgifter om bostadsersättning väljer den liberala riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl att backa. Sedan 2013 har hon fått maxersättningen 8 600 kronor för att täcka hyran på 13 000 kronor.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Efter Aftonbladets uppgifter om bostadsersättning väljer den liberala riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl att backa. Sedan 2013 har hon fått maxersättningen 8 600 kronor för att täcka hyran på 13 000 kronor. Men enligt Aftonbladet är avgiften för bostadsrätten, som dessutom ägs av L-politikerns make, i själva verket bara 2 500 kronor.

I ett mejl till riksdagsförvaltningen ber nu Carlsson Löfdahl att med omedelbar verkan ändra ersättningen för att enbart täcka avgiften på 2 500 kronor, skriver Aftonbladet. I ett inlägg på Facebook skriver hon att hon förstår om många har blivit upprörda över uppgifterna om hennes ersättning. Samtidigt framhåller hon att hon följt regelverket och inte haft någon avsikt att sko sig.

Totalt har Emma Carlsson Löfdahl fått över 460 000 kronor i ersättning. Varken i mejlet eller i inlägget på Facebook framgår det om hon kommer att betala tillbaka en del av pengarna.

TT