Annons
Nyheter

Kvinna åtalas för fyrverkeripjäs mot poliser

När poliser skulle ta sig in i en lägenhet såg de något som blixtrade till. Kvinnan som befann sig i lägenheten tände, enligt ett åtal vid Malmö tingsrätt, en fyrverkeripjäs som skickades mot poliserna, rapporterar Kvällsposten.(TT)
Publicerad 4 december 2017

När poliser skulle ta sig in i en lägenhet såg de något som blixtrade till. Kvinnan som befann sig i lägenheten tände, enligt ett åtal vid Malmö tingsrätt, en fyrverkeripjäs som skickades mot poliserna, rapporterar Kvällsposten.

Händelsen utspelade sig i februari 2016 och åtalet rör försök till grov misshandel. Fyrverkeripjäsen träffade inte någon.

Annons

I förhör har den misstänkta 39-åriga kvinnan berättat att hon var mycket berusad vid tillfället och att hon är chockad över händelsen.

En brand som uppstod i lägenheten släcktes av kvinnan själv, men enligt räddningstjänsten fanns risk att branden skulle spridas och därför åtalas kvinnan även för allmänfarlig vårdslöshet.

Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att den misstänkta kvinnan visat särskild hänsynslöshet och att brottet kunnat orsaka svåra skador, rapporterar Kvällsposten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons