Annons
Nyheter

Kristersson storfavorit som ny M-ledare

Trots att det står Ulf Kristersson på de flesta nomineringar till ny partiledare i Moderaterna så ska partiets valberedning nu ta sig en funderare. Är Kristersson personen som kan vända partiets opinionsras? Och har han rätt utstrålning?(TT)
Publicerad 11 september 2017

Vid lunchtid på måndagen gick tiden ut för att nominera kandidater till jobbet som ny partiordförande för Moderaterna. I stort sett alla de 22 länsförbunden vill se Ulf Kristersson som Anna Kinberg Batras efterträdare. Två länsförbund har nominerat den förre partiledaren Carl Bildt, trots att han sagt att han inte vill, och några har nominerat både Kristersson och Bildt.

Flera namn

Annons

Även ungdomsförbundet Muf och Öppna Moderater ställer sig bakom Kristersson. Moderatkvinnorna har fem namn på sin lista, som toppas av förra infrastrukturministern Catharina Elmsäter Svärd. Men de har inte nominerat Kristersson.

Den tidigare försvarsministern Mikael Odenberg, som fick fart på processen genom att kandidera helt på eget bevåg, har inte fått någon nominering.

Valberedningen möts på tisdagen och siktar på att ha ett färdigt förslag "någon eller några dagar före 1 oktober", då den nye partiledaren ska väljas, enligt valberedningens ordförande Lars-Ingvar Ljungman.

Locka väljare

Att en så överväldigande majoritet av länsförbunden vill ha Kristersson betyder inte att valberedningen kan ta ledigt.

””

Som han ser det är huvuduppgiften för den nye partiledaren att återskapa det förtroende som M har tappat både bland väljare och bland sympatisörer.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons