Annons
Nyheter

Ingen migrationsuppgörelse före valet

Moderatledaren Ulf Kristersson fortsätter att vädja om en uppgörelse om migrationspolitiken med Socialdemokraterna. Men vare sig han eller statsministern tror på en sådan före valet, statsministern vill vänta in EU.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

I duellen med Stefan Löfven i Expressens Bara politik försvarade Kristersson Löfvens omsvängning hösten 2015 och S senaste utspel om skärpt migrationspolitik. Löfven fick frågan om vad han tycker om att Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson sagt att det är MP som står för humanismen vid regeringsbordet. Han svarade att det är bra att MP gör det men det gör också hans eget parti.

””

Försvarade Löfven

Annons

Kristersson tog Löfven i försvar och tillade att den som anklagar någon att inte stå för humanism gör det lätt för sig.

””

Stefan Löfven avfärdar inte Kristersson, men tycker att det är "hårresande" att Moderatledaren antytt att Sverigedemokraterna skulle kunna vara med. Kristersson sade att han inte har sagt det, eller att det åtminstone blivit en del missförstånd om just det.

"Lönlöst fråga SD"

””

Löfven tror inte på en uppgörelse före valet, säger han till TT efter duellen. En eventuell EU-uppgörelse måste väntas in, den skulle styra mycket.

””

Ulf Kristersson tyckte dock, enligt vad han säger till TT, att statsministern inte verkar så angelägen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons