Annons
Nyheter

Jusek: Straffa förolämpande beteende

Fackförbundet Jusek vill se hårdare reglering och lagstiftning för att skydda den myndighetspersonal som befinner sig i utsatta positioner, skriver organisationen på DN Debatt.(TT)
Publicerad 13 maj 2018

Fackförbundet Jusek vill se hårdare reglering och lagstiftning för att skydda den myndighetspersonal som befinner sig i utsatta positioner, skriver organisationen på DN Debatt.

Jusek hänvisar bland annat till en undersökning som gjorts bland förbundets medlemmar där var tredje svarande säger sig ha blivit utsatt för hot, våld, trakasserier eller skadegörelse under de senaste två åren. Bland respondenterna finns personer som arbetar på statliga myndigheter som Försäkringskassan, Kronofogden och Arbetsförmedlingen.

Annons

För att komma till rätta med detta föreslår Jusek bland annat att det ska bli straffbart att bete sig kränkande eller otillbörligt mot myndighetsanställda: "Tonläget i kommunikationen med myndigheter och deras anställda är ibland oacceptabelt hård och förolämpande", skriver organisationen bland annat i artikeln.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons