Annons
Nyheter

S-förslag får M att vilja göra upp direkt

Socialdemokraternas strikta besked får Moderatledaren att vilja göra upp direkt över blockgränsen om migrationspolitiken. Men om det är "Äntligen! " från M så är kritiken inom S och från Vänsterpartiet hård.(TT)
Publicerad 4 maj 2018

Sverigedemokraterna tycker att S tar steg i rätt riktning, men det är för kort och för sent.

””

Hon säger att de konkreta förslagen är lika SD:s, men kanske mindre tydliga och raka.

Annons

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson talar om ett mycket välkommet S-besked.

””

Han är redo att diskutera en blocköverskridande överenskommelse med S. Det finns inte mycket skäl att vänta till efter valet, anser han.

Förhandla nu

””

Både M och SD är dock mycket kritiska till att Socialdemokraterna, som de ser det, är så inkonsekventa. Regeringen är ju i färd med att, uppbackade av Centerpartiet, driva igenom i riksdagen att uppemot 9 000 ensamkommande unga ska få en ny chans att söka tillfälliga uppehållstillstånd.

Socialdemokratiska Tro och solidaritet beklagar utspelen från partiledaren Stefan Löfven.

Intern kritik

””

Han vill att partiet ska stå upp för permanenta uppehållstillstånd och underlättad anhöriginvandring, eftersom det enligt honom underlättar integrationen, avlastar Migrationsverket och skapar ordning och reda i svensk migrationspolitik.

Sjöstedt besviken

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt är besviken på Löfven och talar om "oerhört långtgående förslag".

””

Socialdemokraternas regeringspartner Miljöpartiet är inte förvånat över S-förslagen. Det är den typ av politik MP mött från regeringspartnern de senaste åren, säger partiets migrationspolitiska talesperson Maria Ferm till TT. Humanismen står MP för, hävdar hon och regeringens samlade politik en annan.

””
Annons

Saknar förslag

Centerpartiet stödjer en del av S-förslagen men saknar förslag om integration, familjeåterförening och en vilja att föra in särskilt och synnerligen ömmande omständigheter som asylskäl. Statsministerns kommentar om att barn till papperslösa inte ska få gå i skola förvånar Centerledaren Annie Lööf.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons