Nyheter

Busschauffören misstänkt för brott

Busschauffören misstänks för brott efter den dödliga olyckan utanför Sveg där tre ungdomar omkom. Utredningen om vad som orsakade kraschen fortsätter samtidigt som ungdomarnas hemort försöker hantera sorgen efter de elever som förolyckades.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Busschauffören misstänks för vållande till kroppsskada, vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

””

Bred utredning

I ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten säger hon att det är rutin vid den här typen av ärenden att en förundersökning inleds och att man bedriver en bred utredning.

"I det här fallet har jag gjort bedömningen att omständigheterna är sådana att det finns en misstanke om brott", säger Karin Johnsson-Rydh.

Utredningen fortsätter nu med förhör med bland andra busschauffören. När förhören kommer att hållas är ännu inte bestämt, men så fort som möjligt.

Håller minnesstund

I dag beslutade Statens haverikommission att inleda en haveriutredning om olyckan, rapporterar P4 Jämtland.

När bussen kraschade i söndags var den på väg från Skene i Västergötland till Klövsjö. Ombord fanns 52 ungdomar från Ängskolan i Skene och sju vuxna.

Sorgen har varit tung på skolan och i kommunen och på torsdagen ordnas en officiell minnestund på Mor Kerstins Torg i Kinna. Det blir tal av fullmäktiges ordförande Eva-Karin Torhem Arnell (C), en tyst minut under ledning av kyrkoherde Göran Landgren och musik.

Alla kommunens anställda håller dessutom en tyst minut tidigare på dagen, klockan 12.

””

Startat insamling

Det har också startats en insamling till förmån för eleverna på Ängskolan i Skene som på kort tid fått in 120 000 kronor. Och mer pengar strömmar in.

Det är den lokala tidningen Markbladet som startat insamlingen, med stöd av kommunen.

””

Samtidigt varnar polisen för att det kan dyka upp falska insamlingar.

TT