Nyheter

Hundtjuvar band och misshandlade kennelägare

En hundägare utanför Kristianstad utsattes för ett grovt rån. Gärningsmän band henne och misshandlade henne innan de stal sex golden retriever-valpar. Det var under onsdagsmorgonen som de sex golden retriever-valparna stals från en kennel utanför Kristianstad.(TT)
Publicerad 10 januari 2019

Det var under onsdagsmorgonen som de sex golden retriever-valparna stals från en kennel utanför Kristianstad. Tre män ska ha kommit till gården och överrumplat ägaren genom att spreja rödfärg i ansiktet på henne. Sedan band de henne med silvertejp och utsatte henne för en hänsynslös misshandel, rapporterar Kristianstadsbladet.

””

Misshandeln ägde rum i stallet på gården.

””

Gärningsmännen ska sedan ha gått över till boningshuset och stulit sex valpar, sju veckor gamla, vilket TT rapporterade om i går. I huset fanns kennelägarens mamma och det var rena turen att hon inte kom i kontakt med rånarna.

Ägaren lyckades så småningom ta sig loss och kunde genom mamman slå larm till polisen. Hon fick sedan föras till sjukhus med rejäla svullnader, skador på ett öga och ben.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån. Än finns inget spår efter gärningsmännen och polisen vädjar om tips från allmänheten om de skulle se att det dyker upp annonser med valparna. En teori är att rånarna just försöker sälja dem, då de beräknas vara värda omkring 15 000 kronor styck.

Valparna hade redan köpare och skulle säljas på tisdag nästa vecka och dagen innan bli chippade, skriver Kristianstadsbladet.

TT