Nyheter

Humla ny chef för Statens tjänstepensionsverk

Regeringen utser två nya myndighetschefer. Maria Humla blir generaldirektör och chef för Statens tjänstepensionsverk (SPV) på permanent basis. Humla har vikarierat på posten sedan i höstas och haft olika chefsposter inom SPV sedan 2009. Totalt har myndigheten runt 250 anställda.(TT)
Publicerad 5 juli 2018

Regeringen utser två nya myndighetschefer. Maria Humla blir generaldirektör och chef för Statens tjänstepensionsverk (SPV) på permanent basis.

Humla har vikarierat på posten sedan i höstas och haft olika chefsposter inom SPV sedan 2009. Totalt har myndigheten runt 250 anställda.

"Hennes tidigare yrkes- och chefserfarenheter gör henne till en mycket lämplig generaldirektör för SPV", säger civilminister Ardalan Shekarabi (S) i ett pressmeddelande.

Camilo von Greiff, i dag enhetschef inom Riksrevisionen, utses till chef och direktör för Skolforskningsinstitutet. Han har tidigare arbetat med utbildningsfrågor vid finansdepartementet och forskat vid studieförbundet Näringsliv och samhälle.

Han "kommer på ett bra sätt kunna fortsätta att utveckla Skolforskningsinstitutets arbete med att stärka och tillgängliggöra skolforskningen", säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) i ett pressmeddelande.

Skolforskningsinstitutet inrättades 2015 och har ett 15-tal anställda.

TT