Nyheter

Hotades med mc-gäng för att betala skuld

Mannen krävdes på 184 000 kronor för en påstått påhittad fordran. Om han inte betalade skulle han få med ett mc-gäng att göra. Nu åtalas två män, 45 respektive 41 år, vid Skaraborgs tingsrätt misstänkta för försök till utpressning och anstiftan till samma brott.(TT)
Publicerad 13 april 2017

Mannen krävdes på 184 000 kronor för en påstått påhittad fordran. Om han inte betalade skulle han få med ett mc-gäng att göra. Nu åtalas två män, 45 respektive 41 år, vid Skaraborgs tingsrätt misstänkta för försök till utpressning och anstiftan till samma brott.

41-åringen ska enligt åtalet förmått den äldre mannen att driva in den påhittade fakturan. Enligt åklagaren har 45-åringen i olika uttalanden till den hotade mannen betonat att han tillhör "ett mc-gäng med våldskapital". I telefonsamtal ska 45-åringen också - med hänvisning till medlemskapet i mc-gänget - bland annat ha sagt att "tror du att vi går och tvistar om sakar och ting, eller? Så vill du ta den striden med oss eller vill du betala?"

Duon åtalas tillsammans med en tredje man också för brott mot inkassolagen och anstiftan till samma brott. Alla tre nekar till brott.

TT