Nyheter

HD prövar utvisningsbeslut

Mannen är dömd för en grov våldtäkt i Västervik. Nu ska Högsta domstolen pröva beslutet om utvisning av mannen, skriver Västerviks-Tidningen. Efter avtjänat straff i Sverige ska mannen, som är i 20-årsåldern, utvisas till sitt forna hemland, kom först Kalmar tingsrätt och sedan även Göta hovrätt fram till.(TT)
Publicerad 11 juli 2018

Mannen är dömd för en grov våldtäkt i Västervik. Nu ska Högsta domstolen pröva beslutet om utvisning av mannen, skriver Västerviks-Tidningen.

Efter avtjänat straff i Sverige ska mannen, som är i 20-årsåldern, utvisas till sitt forna hemland, kom först Kalmar tingsrätt och sedan även Göta hovrätt fram till.

Mannen beskriver sig som oskyldig, och har överklagat såväl fängelsestraffet som utvisningen. HD svarar att han definitivt har utfört våldtäkten i november förra året, men tar sig an frågan om utvisningen.

Enligt mannen kommer han inte att kunna skickas till hemlandet, eftersom läget är så svårt där. Hovrätten kom fram till att det ligger flera år fram i tiden och därför ännu inte går att avgöra, varför utvisningsbeslutet fick stå fast.

TT