Nyheter

Fortsatt mörker men prognoserna håller

Det intensiva arbetet fortsätter för att ge elen tillbaka till de tusentals som blev strömlösa efter stormen Alfrida. Omkring 500 personer arbetar i fält med reparationerna och än så länge håller prognoserna för när strömmen kommer tillbaka.(TT)
Publicerad 9 januari 2019

På onsdagseftermiddagen var det fortfarande 6 200 abonnenter som saknade ström i Roslagen, som drabbades hårdast av stormen Alfridas härjningar den 2 januari. Den prognos som Vattenfall lämnade på tisdagen om när felen ska vara avhjälpta - för fastlandet och öar med fast förbindelse 10 januari och för öar utan fast förbindelse 18-25 januari - gäller fortfarande.

””

Byter personal

Omkring 500 personer arbetar sedan stormen i fält med reparationerna. Till viss del kommer dessa att bytas ut på onsdagen efter flera dagar av hårt arbete.

””

För att utföra alla reparationer av de osedvanligt stora skadorna på elnätet krävs förstås mängder av material. Men enligt Eva Vitell är det i nuläget ingen risk för materialbrist.

””

Extraöppet för drabbade

Norrtälje kommun fortsätter att försöka underlätta tillvaron för drabbade kommuninvånare. Bland annat har kommunens kontaktcenter extraöppet och brandstationer, skolor och badhus står till förfogande för strömlösa som behöver ladda mobiler och datorer, hämta vatten, duscha eller bara värma sig.

Kommunen kan också, i särskilda fall och om inga andra alternativ finns, erbjuda sovplats till drabbade.

TT