Annons
Nyheter

Första tonfiskarna märkta

Projektet med märkning av blåfenad tonfisk är i gång på Västkusten. Omkring 20 tonfiskar ska fångas på svenskt vatten och märkas med elektroniska sändare. Redan första dagen, i lördags, kunde tre tonfiskar bockas av.(TT)
Publicerad 10 september 2017

Projektet med märkning av blåfenad tonfisk är i gång på Västkusten. Omkring 20 tonfiskar ska fångas på svenskt vatten och märkas med elektroniska sändare.

Redan första dagen, i lördags, kunde tre tonfiskar bockas av. Och det är ingen småfisk det handlar - de tre vägde mellan 130 och 250 kilo, meddelar Sportfiskarna.

Annons

"De märkta fiskarna kommer att bidra med unik och värdefull data om tonfiskarnas vandringsmönster i norra Atlanten. Denna information behövs för att kunna förvalta tonfisken i våra vatten framöver. Tonfiskbeståndet är på väg tillbaka efter många decenniers överfiske", skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Projektet är ett samarbete mellan Sportfiskarna, SLU Aqua och WWF. Totalt ska omkring 40 märkningar göras - hälften på svenskt vatten och häften på danskt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons