Annons
Nyheter

Flickvän bjöds in till hemlig försvarsbas

En anställd inom Försvarsmakten sades upp efter att ha tagit med sin flickvän till den marina anläggning i Karlskrona där han arbetar. Arbetsdomstolen anser att det var ett korrekt beslut, rapporterar facktidningen Lag & Avtal.(TT)
Publicerad 9 maj 2018

En anställd inom Försvarsmakten sades upp efter att ha tagit med sin flickvän till den marina anläggning i Karlskrona där han arbetar. Arbetsdomstolen anser att det var ett korrekt beslut, rapporterar facktidningen Lag & Avtal.

Anläggningen är ett hemligstämplat militärt skyddsobjekt, vilket innebär att besökare måste ha ett särskilt tillträdestillstånd. Den civilanställde driftsingenjörens flickvän hade inget sådant och i besöksliggaren stod hon felaktigt noterad som en besökare från Sjöstridsskolan.

Annons

Kvinnans besök varade i ungefär tre timmar. Försvarsmakten betraktar det som en allvarlig förseelse och anser att skyddsvärd information hade kunnat röjas.

Försvarsförbundet överklagade beslutet att säga upp mannen och förde fram att han inte fått någon säkerhetsgenomgång samt att ingen säkerhetsskada var skedd. Men Arbetsdomstolen slår fast att det räcker att den risken funnits och att inga omständigheter kan ursäkta händelsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons