Annons
Nyheter

Fler misstänkta i högskoleprovshärvan

Tre män sitter fortsatt häktade för det misstänkta fusket på högskoleprovet, där de ska ha sålt rätta svar och tjänat miljontals kronor. Men härvan har vuxit och i nuläget misstänks ytterligare nio personer för brott.(TT)
Publicerad 11 maj 2018

När högskoleprovet pågick som bäst i hela landet den 14 april gjorde polisen tillsammans med Ekobrottsmyndigheten ett tillslag, och grep flera personer som misstänktes ingå i ett nätverk som med hjälp av avancerad teknisk utrustning hade möjliggjort fusk med provet.

Tre män - en far och hans två söner - som misstänks ligga bakom fusket häktades några dagar senare, misstänkta för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. En av dessa har varit provledare.

Annons

I samband med en pressträff efter tillslaget sade utredarna att de inte uteslöt att fler gripanden skulle ske. Och i nuläget har förutom de tre männen ytterligare nio personer delgivits misstanke om brott och förordnats offentlig försvarare, visar handlingar från Norrköpings tingsrätt.

Förundersökningsledaren Per Hedman vill dock inte lämna några kommentarer kring vad dessa misstänks för.

Utredarna misstänker att fusket har pågått under flera år och att verksamheten omsatt stora summor, minst tio miljoner kronor. Åtal ska vara väckt senast på måndag, men åklagarna behöver längre tid på sig att utreda härvan.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons