Annons
Nyheter

Femte person häktas i jaktbrottshärva

En femte person - en man i 50-årsåldern - häktas inom ramen för den jaktbrottshärva som nystas upp i Västmanland, rapporterar VLT. Mannen befinner sig utomlands och anhölls i sin frånvaro förra veckan. Anhållningen hävdes, men efter ett överklagande har Svea hovrätt nu beslutat att mannen ska häktas.(TT)
Publicerad 1 november 2018

En femte person - en man i 50-årsåldern - häktas inom ramen för den jaktbrottshärva som nystas upp i Västmanland, rapporterar VLT.

Mannen befinner sig utomlands och anhölls i sin frånvaro förra veckan. Anhållningen hävdes, men efter ett överklagande har Svea hovrätt nu beslutat att mannen ska häktas. Han misstänks bland annat för förberedelse till jaktbrott, grovt brott, och förgöring, vilket innebär att man framkallat fara för djur, till exempel med gift.

Annons

I sin överklagan skrev åklagaren att han vid en häktning har för avsikt att efterlysa den misstänkte internationellt. Mannen tros hålla sig undan någonstans i Europa.

Jaktbrottshärvan gäller en rad misstänkta jaktbrott mellan 2014 och oktober i år. Fyra personer, däribland företagsledaren Karl Hedin, häktades härom dagen. Samtliga förnekar brott.

Gruppen misstänks ha dödat varg, lodjur och kungsörn - totalt minst nio djur. Åklagaren misstänker att kadaver bränts i en ugn på ett sågverk som tillhör Karl Hedins företag, för att dölja spår.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons