Annons
Nyheter

Fängelsestraff efter stor spritstöld

En 22-årig man döms till åtta månaders fängelse för grov stöld av tusentals liter sprit i Örebro, skriver Nerikes Allehanda. Mannen och minst två andra bröt en natt i oktober sig in i ett lager, backade en lastbil mot lastkajen och började lasta.(TT)
Publicerad 5 december 2018

En 22-årig man döms till åtta månaders fängelse för grov stöld av tusentals liter sprit i Örebro, skriver Nerikes Allehanda.

Mannen och minst två andra bröt en natt i oktober sig in i ett lager, backade en lastbil mot lastkajen och började lasta. När väktare upptäckte tjuvarna hade 2 160 flaskor Yen-Raki, 3 600 flaskor Sailor Vodka och 348 flaskor Sailor Gin lastats in i lastbilen. På Systembolaget skulle spriten ha kostat närmare 1,5 miljoner kronor.

Annons

Alla tre flydde till fots. 22-åringen är den ende som hittades och kunde gripas.

"De har, vad gäller alla flaskor som förflyttats till lastbilsflaket, brutit målsägandens besittning av flaskorna på så vis att de i denna del ska anses ha gjort sig skyldiga till en fullbordad stöld", skriver tingsrätten i sin dom.

Enligt tingsrätten ligger värdet på stöldgodset runt 363 000 kronor eftersom spriten stulits från ett så kallat skatteupplag och priserna på Systembolaget inte kan användas för att beräkna värdet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons