Annons
Nyheter

Facket tar strid för Ågren

Först fick Maria Ågren sparken från Transportstyrelsen, sedan avskedades hon från regeringskansliet Men än är inte alla turer över. Sveriges Ingenjörer begär nu tvisteförhandling efter avskedandet. "Ett avskedande är ett mycket ingripande beslut som måste vila på solid rättslig grund.(TT)
Publicerad 11 oktober 2017

Först fick Maria Ågren sparken från Transportstyrelsen, sedan avskedades hon från regeringskansliet Men än är inte alla turer över. Sveriges Ingenjörer begär nu tvisteförhandling efter avskedandet.

"Ett avskedande är ett mycket ingripande beslut som måste vila på solid rättslig grund. Vår uppfattning är att det saknas rättsliga förutsättningar att avskeda Maria Ågren", kommenterar Karin Lundin, ansvarig förbundsjurist på Sveriges Ingenjörer, i ett pressmeddelande.

Annons

Maria Ågren är den första generaldirektören som avskedas från regeringskansliet. Att fallet är unikt gör rättsläget oklart, anser fackförbundet och hänvisar även till att Statens ansvarsnämnd beskrev beslutet som svårbedömt.

En förhandlingsframställan har nu skickats till regeringskansliet och Arbetsgivarverket och förhandlingar kommer att påbörjas inom de närmsta veckorna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons