Annons
Nyheter

Chefs misstänkta ofredande går till HD

En kommunchef i Malmö lade sin hand på insidan av låret på en kvinnlig praktikant under en personalfest i oktober 2016. Sexuellt ofredande enligt tingsrätten och hovrätten. Men nu går fallet hela vägen till Högsta domstolen, där fallet fått prövningstillstånd, skriver Sydsvenskan.(TT)
Publicerad 2 oktober 2018

En kommunchef i Malmö lade sin hand på insidan av låret på en kvinnlig praktikant under en personalfest i oktober 2016. Sexuellt ofredande enligt tingsrätten och hovrätten. Men nu går fallet hela vägen till Högsta domstolen, där fallet fått prövningstillstånd, skriver Sydsvenskan.

På festen serverades öl, vin, snaps, avec och groggar. Den dåvarande chefen, som fick en annan tjänst inom kommunen och blev utköpt i mars 2018, hävdar att han inte minns någonting av händelsen på grund av berusning.

Annons

Praktikanten berättade i tingsrätten om hur kränkande handlingen var och att hon blev sjukskriven i två veckor samt fick ta hjälp av psykolog. Chefen ska enligt henne ha sagt att han hjälpt praktikanter till jobb tidigare innan han tog på henne.

Chefen har erkänt att han lade handen på praktikantens lår men nekar till brott.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons