Nyheter

Carina Persson blir ny polischef i syd

Carina Persson har utsetts till ny polischef för region Syd. Beslutet fattades av rikspolischef Dan Eliasson i fredags. Därmed lämnar hon uppdraget som biträdande chef i region Väst. "Polisförbundet bjöds tidigt in för att få ge sina åsikter om vad vi såg som viktiga kompetenser hos en ny chef.(TT)
Publicerad 3 april 2017

"Polisförbundet bjöds tidigt in för att få ge sina åsikter om vad vi såg som viktiga kompetenser hos en ny chef. När vi nu ser resultatet så kan vi konstatera att man lyssnat på våra åsikter", säger Sophia Willander, Polisförbundets ordförande i region Syd, i ett pressmeddelande.

Den nya chefen för regionen, som omfattar Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län och Skåne län, är polisutbildad och har tidigare varit chef för länskriminalen i Västra Götaland. Hon efterträder Klas Friberg som varit tillförordnad regionpolischef sedan början av året. Inom region Syd har det funnits ett utbrett missnöje bland personalen efter den stora omorganisation som polisen genomgått. Polisförbundet kritiserade även den förra regionpolischefen Annika Stenbergs ledarskap och krävde hennes avgång. Annika Stenberg lämnade uppdraget strax efter nyår.

Polisförbundet i regionen upplever att samarbetet med arbetsgivaren har förbättrats under Klas Fribergs tid som tillförordnad chef, enligt pressmeddelandet.

TT