Annons
Nyheter

C: Skarpare lagar mot terrorister

Centerpartiet vill se ännu skarpare lagstiftning mot terrorism, skriver partiledaren Annie Lööf och partiets rättspolitiske talesman Johan Hedin i en debattartikel på Brännpunkt i Svenska Dagbladet. Man vill förbjuda utbetalningar av offentliga medel till organisationer som sprider våldsbejakande budskap.(TT)
Publicerad 6 december 2015

Centerpartiet vill se ännu skarpare lagstiftning mot terrorism, skriver partiledaren Annie Lööf och partiets rättspolitiske talesman Johan Hedin i en debattartikel på Brännpunkt i Svenska Dagbladet.

Man vill förbjuda utbetalningar av offentliga medel till organisationer som sprider våldsbejakande budskap. Samröre med terrororganisationer ska kriminaliseras liksom stödjande av terror. Dessutom vill partiet att myndigheter ska få dela med sig av fler uppgifter till andra myndigheter för att terrorbrott ska kunna förhindras.

Annons

Centerpartiet vill att förslagen ska ingå i en bred och blocköverskridande överenskommelse mellan allianspartierna och regeringen.

Regeringen har redan skickat ett antal förslag till lagrådet som innebär skärpt straffansvar för terrorrelaterade brottslighet. De lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 april nästa år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons