Annons
Nyheter

Björck tror på snabb M-affär

- Det här kan nu bli en snabb affär. Gamle moderate försvarsministern Anders Björck tror att manegen kan vara krattad för Ulf Kristersson som ny M-ledare. Socialdemokraternas nye gruppledare Anders Ygeman är bekymrad över att Moderaterna verkar fortsätta i samma hjulspår.(TT)
Publicerad 1 september 2017

Att han själv nu går ut och säger sig vara villig att axla rollen som partiledare, samtidigt som fyra länsförbund föreslagit honom, underlättar för valberedningen, enligt Anders Björck. Dessutom har en av de möjliga hetare motkandidaterna, Elisabeth Svantesson, gett sitt stöd.

””

Klassisk M-politik

Annons

Han tror att Ulf Kristersson kommer att styra skutan mot mer klassisk moderat politik.

””

Med klassisk moderat politik menar Björck bland annat att försvarsfrågan tas på allvar, att man stramar åt på högerkanten - det ska inte finnas några partier längre ut på högerkanten - och en sammansvetsning av Alliansen.

Relationen till Sverigedemokraterna måste bli tydligare, något Anna Kinberg Batra inte lyckades med i sin kommunikation, enligt Björck.

””

Adelsohn passar

Tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn ligger lågt med kommentarer om sina efterträdare, när TT når honom.

””

Anders Ygeman, som nyligen tvingades bort från inrikesministerposten av oppositionen efter IT-skandalen i Transportstyrelsen, konstaterar att Ulf Kristersson verkar vilja fortsätta i Kinberg Batras fotspår:

””

Problem styra landet

Att regera med Sverigedemokraterna som stöd är inget seriöst alternativ, enligt Ygeman, och heller inget som Centern eller Liberalerna sagt sig kunna tänka sig.

TT: Hur påverkar det Socialdemokraterna, vad är din syn på det här, det är väl Alliansens problem?

””

Han tror inte Kristersson som ny ledare kommer att påverka de ingångna samarbeten över blockgränserna, inom försvaret och migrationen, som finns på plats, men heller inte underlätta för framtida överenskommelser.

Annons

TT: Hur ser du på Kristersson som ny ledare, om han blir vald?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons