Nyheter

"Bara politisk lösning för Syrien"

Det finns bara utrymme för en politisk lösning på Syrienkriget, enligt EU:s utrikesrepresentant Federica Mogherini. Hon säger sig vara bedrövad över låsningarna i FN:s säkerhetsråd.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016
””

Mogherini, som också hade överläggningar med statsminister Stefan Löfven, säger att de som vill lösa konflikten måste se till att försöka hålla liv i den politiska dialogen mellan de inblandade. Sedan är frågan hur det är ställt med intresset hos parterna.

””

Det borde ändå vara möjligt, trots dödläget, att få stopp på stridigheterna så att medicinsk och humanitär hjälp kan föras in, hävdar hon. Hon säger att hon och EU:s utrikesministrar ska arbeta vidare med frågan om hur den politiska dialogen kan hållas vid liv.

Det värsta

””

EU:s migrationsavtal med Turkiet är omdebatterat och har blivit mer ifrågasatt än vad det tidigare var efter den turkiska regeringens och president Erdogans hårda nedslag på allt som hävdas vara opposition, efter kuppförsöket i somras. Tonen mellan EU, en del EU-länder och Turkiet har skärpts betydligt.

””

TT