Annons
Nyheter

Bah Kuhnke om Sahlin: Allvarligt

Demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) reagerar starkt på de avslöjanden som tvingade Mona Sahlin att avgå som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. - Det är väldigt, väldigt allvarligt, säger Bah Kuhnke till Expressen.(TT)
Publicerad 9 maj 2016

Kultur- och demokratiministern berättar att hon i slutet av april fick reda på att polisen begärt ut uppgifter om Sahlin, men att hon då inte visste vad det handlade om.

I förra veckan avslöjade Expressen att Sahlin skrivit ett falskt intyg åt sin medarbetare, där dennes lön uppgavs vara långt högre än i verkligheten. Intyget användes i samband med att mannen, som tidigare varit Sahlins livvakt, köpte en bostad för tio miljoner kronor.

Annons

Särskilda åklagarkammaren har nu inlett en förundersökning om osant intygande.

På frågan om Bah Kuhnke känner ilska svarar hon:

””

Alice Bah Kuhnke reagerar även på uppgifterna om att Sahlins medarbetare fått en VIP-parkeringsplats som har kostat kulturdepartementet 50 000 kronor.

””

Mona Sahlin anställde sin före detta livvakt som ansvarig för mediehantering och mötesförfrågningar. Men hon försökte även tidigare, i juni 2014, anställa mannen som säkerhetsansvarig i kommittén vilket den dåvarande regeringen sade nej till.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons